Blíží se V. ročník Grand Restaurant Festivalu

obrazek
06. prosince 2013 12:35, aktualizováno 11:35, Mgr. Jana Filípková

Je libo bizona či šnečí ragú? Blíží se V. ročník Grand Restaurant Festivalu, který pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Milana Chovance začíná 15. ledna a končí 28. února 2014. Zdá se vám to daleko? Nenechte se mýlit! Předprodej degustací začal již 1. prosince 2013 na www.grandrestaurantfestival.cz.

Za zvýhodněné festivalové ceny ochutnáte speciality nejlepších a nejzajímavějších restaurací z publikace Maurerův výběr Grand Restaurant 2014. Letošní novinkou je Singles Mňam Bus pro nezadané, či pro zadané, kteří chtějí poznat nové přátele.

Ke každé ochutnávce dostanete přírodní nebo pramenitou vodu z portfolia společnosti KOFOLA.

Festival probíhá v 82 TOP restauracích z publikace Maurerův výběr Grand Restaurant ve 30 městech po České republice. Za snížené ceny máte možnost navštívit luxusní podniky, ve kterých byste mimo festival zaplatili mnohem více. Ochutnáte například vítěznou restauraci Chateau Mcely, Piano Nobile ze Středočeského kraje. Z TOP 10 se dále účastní: Bellevue, brněnská Koishi fish & sushi, Terasa U Zlaté studně a Francouzská restaurace Art Nouveau.

Co ochutnáte?
Nejlepší šéfkuchaři připraví pokrmy v kategoriích: „To jste ještě nejedli“, „Ctíme tradiční recepty a zvyklosti“ a „Láska prochází žaludkem“. Těšit se můžete například na marinovaný steak z oslí svíčkové, bizona, šnečí ragú s bazalkou, ráčky v rakytníku, či zmrzlinu z kozího sýra s višňovým kompotem. Nebo máte raději tradiční pokrmy? Pečený bůček na Kofole s pastyňákovým pyré a zimní zeleninou, silný bažantí vývar consommé s estragonovým nočkem či restované hřebínky z divočáka s demi-glace z černého rybízu. Sladká tečka na konec? Levandulový tvarohový dort či teplá čokoládová polévka ovoněná lanýži, bonbón s marinovaným zeleným pepřem? Vybírat můžete ze základní, dvouchodové nebo tříchodové degustace – ke každé ochutnávce dostanete přírodní nebo pramenitou vodu z portfolia společnosti KOFOLA. U dvouchodové navíc sklenku vína či piva, u tříchodové - 2 sklenky vína nebo piva.
 

Mňam novinky

Mňam Busy a Mňam Vlak - speciální jednodenní nebo dvoudenní gastronomické výpravy. Poprvé bude vypraven „Singles Mňam Bus“ pro nezadané gastronauty, ale klidně i zadané, kteří chtějí poznat nové přátele a strávit den s někým, koho baví dobré jídlo a piti. Nově bude vypraven „Tajný Mňam Bus“, o kterém budete vědět jen čas a místo srazu. Ti, co nemusí maso, mohou vyrazit na Vegetariánský Mňam Bus“. Nebude chybět Mňam Bus s časopisem Apetit.

Připraveny jsou zážitkové výpravy po republice - dvoudenní expedice Mňam Vlakem z Prahy přes Ostravu do Rožnovských pivních lázní a farmářský výlet na poklidný venkov do Soběsuk na rodinnou Angusfarm, kde kromě 3-chodové degustace se zúčastníte jejich proslulé školy míchání tataráku. Mňam Bus s názvem Příběh jídla vyjede na Farmu Košík paní Dáši Havlové a poté se hosté přesunou na zámek Chateau Mcely (na obou místech vás čekají 3-chodové degustace a doprovodný program).

Buďme gastronauty..

Mňam Balíčky neboli festivalové degustace s luxusním ubytováním pro dva, zajímavým gastronomickým programem např. setkání se šéfkuchařem, prohlídka kuchyně, ochutnávka vín, lekce mixologie s vytvořením vlastního signaturního koktejlu a další aktivity, jako je například wellness.

Výlet do metropole Prahy:

Aria Hotel, Goldenwell hotel, Chateau St. Havel, Hotel Kempinski

Nebo gastronomie mimo Prahu:

Chateau Mcely – Mcely, Grandhotel Pupp - Karlovy Vary, Miura – Čeladná, zámecký hotel Liblice – Liblice a Angusfarm – Soběsuky


Jak zakoupit festivalovou ochutnávku?

K tomu, abyste se mohli zúčastnit GRAND RESTAURANT FESTIVALU, musíte mít zakoupenu festivalovou ochutnávku do vámi vybrané restaurace či speciální doprovodný program - Mňam Bus, Mňam Vlak a Mňam Balíček na příslušný den a čas.

Předprodej od 1. 12. 2013 na www.grandrestaurantfestival.cz. Ochutnávky jsou v rozmezí od 250,- Kč do 600,- Kč. Hosté si mohou vybrat, jestli ochutnají základní, dvouchodovou nebo tříchodovou degustaci (s nápoji). Připraveny jsou opět vánoční dárkové poukazy.

 

SEZNAM RESTAURACÍ PLZEŇ:

Angus Steak House
To jste ještě nejedli
Marinovaná grilovaná hovězí pečeně s omáčkou demi glace z portského vína a ořechů, šafránové rizoto
Ctíme tradiční recepty a zvyklosti
Hunger steak (veverka) s pohankovo-mrkvovými farmářskými šťouchanými bramborami a jablečnou omáčkou s calvadosem
Láska prochází žaludkem
Angus roast beef s grilovanou řepou, doplněný bylinkovo-křenovou majonézou, domácí chléb

AngusFarm (Soběsuky)
To jste ještě nejedli
Tatarský biftek s černým lanýžem
Ctíme tradiční recepty a zvyklosti
Pomalu pečená loupaná plec se švestkovou omáčkou a s bramborovými šlejšky
Láska prochází žaludkem
Levandulový tvarohový dortík

El Cid, Bar de Tapas
To jste ještě nejedli
Mořský tapas - 3 druhy
Ctíme tradiční recepty a zvyklosti
Telecí líčka na červeném víně
Láska prochází žaludkem
Svatý Petr s humřím rizotem

Golden Fish
To jste ještě nejedli
Mušle mariniére s achátovými šneky a tygřími krevetami v jablečném miso
Ctíme tradiční recepty a zvyklosti
Uzené husí prso dopečené v kamenině, dýňová kaše a omáčka z čerstvého šípku
Láska prochází žaludkem
Crumble s bílou čokoládou a variace čerstvého exotického ovoce

La Provence El Cid
To jste ještě nejedli
Sous-vide hovězí krk z plemene Angus, hráškové pyré, žloutková kroketa a modré hrozny v maracuji
Ctíme tradiční recepty a zvyklosti
Křepelka plněná masem, želé z červeného vína, demi glace s černým chlebem, pečený fenykl a červená řepa
Láska prochází žaludkem
Filet sv.Petra, pyré z brambor violette, rukolové listy a glazovaná bílá ředkev

Zeke Sushi Bar
To jste ještě nejedli
Gyuniku no oishiiyaki
Ctíme tradiční recepty a zvyklosti
Okiniiri sushi
Láska prochází žaludkem
Sashimi moriawase