Business snídaně Regionální hospodářské komory Plzeňského kraje s hejtmanem

obrazek
07. března 2012 11:21, aktualizováno 09. března 2012 08:46,

Snídaně, kterou už tradičně pořádala Regionální hospodářská komora Plzeňského kraje (RHK PK), se uskutečnila dne 6.3. 2012 v hotelu Gold Fish v Plzni  za účasti členů RHK PK a podnikatelské veřejnosti.

Tentokrát byl hlavním hostem hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec. Smyslem těchto setkání je propojit soukromý podnikatelský sektor s veřejným a poskytnout prostor pro vzájemnou výměnu informací. Tématem setkání byly plánované investice v Plzeňském kraji. Přítomní podnikatelé měli možnost na toto téma s hejtmanem diskutovat.

„Diskutovali jsme o rozvoji regionu, zaměstnanosti nebo budoucím čerpání evropských fondů. Podnikatele také zajímalo, co lze změnit v diskusi s vládou a jaké má kraj možnosti navrhovat změny zákonů. Avizoval jsem zde vznik tzv.odborné komise právní a legislativní při Plzeňském kraji a pozval jsem zástupce podnikatelské veřejnosti do této komise. Ta by měla být složena z odborníků z oblasti práva a legislativy pro případ na legislativní návrhy kraje. Podnikatelé sem pak přenesou konkrétní zkušenosti a problémy k řešení, “ říká k setkání hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec.

Během setkání byl například zmíněn projekt plánované Západočeské galerie, na který se v současné době nedaří získat prostředky, projekt stavby nového mostu na Jateční, projekt Západní okruh Plzně či problém financování zdravotnictví v Plzeňském kraji. Na závěr hejtman zdůraznil potřebu stability a jasného výhledu pro podnikatelskou veřejnost.

u předsednického stolu zleva:Radka Trylčová ,ředitelka úřadu RHK PK,hejtman M.Chovanec a Jan Michálek (předseda představenstva RHK PK)