Ceny Ladislava Sutnara předával jeho syn Radoslav Sutnar

obrazek
03. listopadu 2014 18:18, aktualizováno 17:18, Mgr. Alena Marešová

Syn Ladislava Sutnara, pan Radoslav Sutnar předal v pondělí 3. listopadu 2014 čtyřem laureátům Cenu Ladislava Sutnara, která se uděluje za výjimečné výkony na poli výtvarného umění. Slavnostní ceremonie se uskutečnila v obřadní síni plzeňského magistrátu.

Děkan Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni Josef Mištera předal ocenění spolu s Radoslavem Sutnarem následujícím uměleckým osobnostem a institucím: Steven Heller (School of Visual Arts, New York), prof. akad. arch. Zdeněk Ziegler (FDU L. Sutnara ZČU Plzeň), organizace The J. Paul Getty Trust (USA) a Uměleckoprůmyslové muzeum v Praze. Pátý laureát doc. PhDr. Jiří Šetlík, CSc. se bohužel nemohl osobně dostavit, proto mu bude cena předána dodatečně. Laureáty této prestižní ceny vybírala umělecká rada Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara z došlých nominací od odborné veřejnosti.

Slavnostního předání cen se mimo jiné zúčastnil velvyslanec USA v ČR Andrew Schapiro, člen rady Plzeňského kraje Jaroslav Šobr a také primátor města Plzně Martin Baxa. Na závěr předání cen obdrželo město Plzeň zastoupené primátorem dar od Radoslava Sutnara, a to originál obrazu s názvem Venuše, aneb Plzeň je žena, jehož autorem je Ladislav Sutnar.

Fotogalerie: