Čínská velvyslankyně vidí v budoucí spolupráci velký potenciál

obrazek
28. ledna 2016 10:14, aktualizováno 09:14, Mgr. Alena Marešová

Na návštěvu Plzeňského kraje přijela ve středu 27. ledna 2016 čínská velvyslankyně paní Ma Keqing, která se na setkání s hejtmanem a členy rady zajímala o další možnosti spolupráce v oblasti podnikatelské, ale také například v oblasti kultury.

O možnostech budoucí spolupráce diskutoval na setkání s čínskou velvyslankyní hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs, náměstek Ivo Grüner a náměstkyně Zdeňka Lišková. Hlavním tématem bylo představení potenciálu, který by v budoucnu nabídla rozvojová zóna bývalého vojenského letiště Líně. „Byli bychom rádi, kdyby se v plánované rozvojové zóně letiště Líně podařilo umístit firmu s rozvojovým potenciálem z naší partnerské provincie Zhejiang," uvedl náměstek hejtmana Ivo Grüner.  Zmínil také, že velkým přínosem by bylo otevření přímé letecké linky Praha – Šanghaj.

Velvyslankyně ocenila velký potenciál ve spolupráci mezi Českou republikou a Čínou. Nabídla také pomoc při spolupráci našeho kraje s partnerským regionem Zhejiang. Dalším tématem byla možnost spolupráce v oblasti kultury.

Fotogalerie: