Členové krajské rady popřáli k 10 letům Domova pro seniory sv. Jiří v Plzni

obrazek
07. srpna 2013 16:35, aktualizováno 15:35, Šárka Stará

Domov pro seniory sv. Jiří, jehož zřizovatelem je Městská charita Plzeň, zajišťuje seniorům už deset let důstojný a kvalitní život. K tomuto výročí přišli ve středu 7. srpna poblahopřát také náměstkyně hejtmana Plzeňského kraje pro oblast investic a majetku Zdeňka Lišková a radní Zdeněk Honz, jehož resortem jsou sociální věci.


Seniory a pracovníky Domova přišel pozdravit plzeňský biskup František Radkovský. Ten zde dopoledne sloužil mši svatou.

"Přeji Vám všem především pevné zdraví a abyste byli se službami Domova sv. Jiří i nadále spokojeni," popřál radní Zdeněk Honz seniorům, kteří v Domově našli svoje útočiště. 


Mezi gratulanty nechyběl Zdeněk Honz, radní Plzerňského kraje pro oblast sociálních věcí.

Během slavnostního programu převzali první obyvatelé Domova i první pracovníci pamětní plakety, zazněla dechová i klasická hudba a hosté se mohli potěšit ukázkami tanců.   


Pro seniory byl připraven pestrý program.

Kapacita Domova pro seniory sv. Jiří je 70 lůžek. Pracovníci přímé sociální péče 24 hodin denně pomáhají seniorům s osobní hygienou, sebeobsluhou, s nácvikem chůze, s obsluhou při jídle apod. Zdravotní sestry provádí zdravotní výkony dle indikace ošetřujících lékařů. Lékařskou péči zde externě zajišťuje praktický lékař, psychiatr, urolog a diabetolog.