Členové krajské rady se setkali se starosty jižního Plzeňska

obrazek
05. září 2016 08:25, aktualizováno 11:08, Bc. Eva Mertlová

V rámci pravidelných výjezdních zasedání v jednotlivých regionech navštívili členové Rady Plzeňského kraje tentokrát region jižní Plzeňsko. Navštívili významné památky regionu a setkali se se starosty jižního Plzeňska.

Jako první památku navštívila krajská rada zámek Nebílovy, kde za doprovodu kastelána prošli především prostory, kde probíhá rekonstrukce. Poté si prohlédli prostory kláštera Chotěšov, kde se rovněž seznámili se stavem významné stavby regionu a aktuálními výstavami. Další neopomenutelnou pamětihodností byl kostel Nanebevzetí Panny Marie v Přešticích, poté pak následovala prohlídka zámku Zelená Hora v Nepomuku.

Na programu výjezdního zasedání nechybělo ani setkání se starosty regionu, a to starostou Blovic Janem Poduškou, starostou Stoda Jiřím Vlkem, starostou Dobřan Martinem Sobotkou, starostkou Starého Plzence Vlastou Dolákovou a přeštickým starostou Karlem Naxerou. Hovořilo se o dopravě, dopravní obslužnosti, problémech v oblasti zemědělství a také o čerpání peněz z fondů EU.

Fotogalerie