Členové rady se rozloučili s bývalým plzeňským biskupem

obrazek
26. dubna 2016 08:33, aktualizováno 07:33, Bc. Eva Mertlová

Náměstkové hejtmana Ivo Grüner a Jiří Struček, radní Milena Stárková a Jaroslav Šobr se v pondělí 25. dubna 2016 setkali s bývalým plzeňským biskupem Františkem Radkovským, a to u příležitosti ukončení jeho funkce. Neformální rozloučení se uskutečnilo na krajském úřadě za přátelské atmosféry. Hovořilo se o aktuálních problémech nejen v kraji, o problémech společnosti, o vlivu a důležitosti rodiny.

Členové Rady Plzeňského kraje poděkovali Františku Radkovskému za jeho dosavadní práci pro plzeňskou diecézi. "Spolupráce s panem biskupem Radkovským byla vždy perfektní. Proto jsme i nadále připraveni jemu i jeho nástupci vyjít vstříc s jakoukoli myšlenkou. A zvláště v současné době, kdy je více než zřejmé, že funkce církve je velice důležitá," uvedl náměstek hejtmana Ivo Grüner.

Msgre. František Radkovský  byl jmenován prvním biskupem plzeňským v roce 1993. V říjnu 2014 podal do rukou papeže rezignaci na svůj úřad z důvodu dosažení kanonického věku 75 let. Papež František rozhodl, že jej ponechá ještě jeden rok ve funkci diecézního biskupa. V únoru 2016 byl jeho nástupcem jmenován Mons. Tomáš Holub.

Fotogalerie