Cyklista Pavel Kelemen navštívil Krajský úřad Plzeňského kraje

obrazek
17. prosince 2013 15:36, aktualizováno 18. prosince 2013 15:48, Mgr. René Zeithaml

Pavel Kelemen, občan Brnířova na Domažlicku, ale především úspěšný dráhový cyklista, navštívil 17. prosince 2013 Krajský úřad Plzeňského kraje. K úspěchům mu poblahopřál a za vynikající reprezentaci Plzeňského kraje poděkoval náměstek hejtmana pro oblast školství, sportu, kultury a cestovního ruchu Jiří Struček.


Pavel Kelemen a Jiří Struček

Zlatá medaile ve sprintu i v keirinu na evropském šampionátu, taktéž evropské stříbro za týmový sprint a nedávno bronz na Světovém poháru v dráhové cyklistice v mexickém Aguascalientes, to jsou letošní největší úspěchy teprve dvaadvacetiletého dráhového cyklisty Pavla Kelemena, kterého dnes na Krajském úřadě Plzeňského kraje přivítal náměstek hejtmana Jiří Struček.

V dětství si Pavel Kelemen vyzkoušel motokros a bikros, nakonec se ale rozhodl pro dráhovou cyklistiku. Trénoval v Klatovech a v Plzni, v současné době jezdí za Duklu Brno. Do povědomí veřejnosti se zapsal vloni jako desátý na letní olympiádě v Londýně.

„Po Vánocích odjíždím na hory, kde absolvuji zimní přípravu na mistrovství světa v Kolumbii, které se bude konat už v únoru," seznámil se svými plány Pavel Kelemen.

„Jak je vidět, daří se sportovcům z Plzeňského kraje nejen ve fotbalu a hokeji, ale také v cyklistice," řekl náměstek hejtmana Jiří Struček a připomněl, že z plzeňského regionu pochází i cyklokrosař Zdeněk Štybar a silniční cyklista Roman Kreuziger. Jiří Struček pogratuloval Pavlu Kelemenovi k jeho úspěchům a popřál hodně dalších, třeba právě na mistrovství světa.