Cyklostezky nebo opravy budov, to zajímalo starosty z Domažlicka

obrazek
07. dubna 2015 17:50, aktualizováno 16:50, Bc. Eva Mertlová

Hostitelským městem společného setkání starostů a starostek domažlického okresu se členy Rady plzeňského kraje se stal Staňkov. Radní se setkali se starosty v úterý 7. dubna 2015 v místním kinosále.

Společná setkání zahájil tradičně hejtman kraje Václav Šlajs, který zmínil nejen úspěchy kraje, ale také slabiny, mezi které patří například vylidňující se venkov. Uvedl také potřebu znalosti německého jazyka, a to zvláště v této lokalitě, která přímo sousedí s Bavorskem. Zmínka padla také o nutnosti oprav na silnicích II. a III. tříd, do kterých letos kraj investuje více než miliardu korun.

Starostové dostali informace z rezortů jednotlivých členů rady včetně například o plánovaných opravách silnic, o možnostech čerpání dotací v novém plánovacím období EU, o dotacích určených pro obce a další. V následné diskuzi se starostové zajímali o plánovaný železniční koridor do Mnichova, financování cyklostezek nebo možnosti využít při zadávání veřejných zakázek příspěvkovou organizaci Plzeňského kraje Centrální nákup.

Poslední v sérii setkání se starosty se uskuteční v úterý 14. dubna 2015 v Manětíně.

Fotogalerie