Delegace z čínské provincie Zhejiang navštívila krajský úřad

obrazek
23. září 2016 14:22, aktualizováno 13:22, Bc. Eva Mertlová

Delegace zástupců Svazu průmyslu a obchodu provincie Zhejiang a také tamější podnikatelé se v pátek 23. září 2016 sešli na krajském úřadě se zástupci Plzeňského kraje i místních podnikatelů, aby zahájili případné jednání o spolupráci obou partnerských regionů. Jednalo se především o ekonomice obou regionů, o investičních příležitostech a možnostech spolupráce podnikatelů Zhejiangu i těch z Plzeňského kraje.

Za Plzeňský kraj se úvodního představení kraje ujal vedoucí odboru regionálního rozvoje Miloslav Michalec, který prezentoval ekonomický růst kraje, památky a školství v kraji ale i investiční příležitosti například v oblasti průmyslových zón v Plzeňském kraji.

"Představení kraje a setkání s možnými investory v kraji je pro nás důležité. Navázání dalších obchodních příležitostí pro regionální podnikatele bude přínosem pro Plzeňský kraj v mnoha sférách," uvedl vedoucí odboru regionálního rozvoje Miloslav Michalec.

Slova se ujal také předseda Okresní hospodářské komory Plzeňského kraje Miloslav Zeman, který podnikatelům z partnerské provincie představil konkrétní možnosti spolupráce. Debata se pak točila především kolem ekonomiky regionů, průmyslových zón k možné investici nebo možnostech návštěv veletrhů v Číně s regionálními českými výrobky.

Fotogalerie