Delegace z rumunského Banátu se zajímala o fondy EU a propagaci cestovního ruchu

obrazek
12. října 2015 11:44, aktualizováno 10:44, Mgr. Alena Marešová

Na Krajský úřad Plzeňského kraje zavítali v pondělí 12. října 2015 členové delegace z rumunského Banátu v čele se starostou obce Nová Moldava. Společně se zástupci kraje se diskutovalo o možnostech výměny zkušeností v oblasti čerpání prostředků z fondů EU, propagace cestovního ruchu či předávání poznatků na poli životního prostředí.

Delegaci přijal náměstek hejtmana Ivo Grüner, který v úvodu krátce představil Plzeňský kraj a v rámci spolupráce nabídl možnost výměny úředníků, kteří by mohli na krajském úřadě čerpat poznatky týkající se projektů EU. Starosta Nové Moldavy pan Lupu Matei představil město a také uvedl, že zde žije velká česká menšina. „Tímto bych vás všechny rád oficiálně pozval na návštěvu našeho města," uvedl starosta s tím, že by do budoucna navázal kontakt s konkrétním městem v Plzeňském kraji. „Pozvání si velmi ceníme, rádi se setkáme nejen s vámi, ale také s krajany ve vašem městě," poděkoval za pozvánku Ivo Grüner. Návštěva delegace z Plzeňského kraje v rumunském Banátu by se podle slov náměstka měla uskutečnit příští rok v létě. Společného setkání se zúčastnil také náměstek hejtmana Jiří Struček a členové rady Jaroslav Šobr a Václav Štekl.

Členy delegace kromě starosty tvořil také zástupce Místní akční skupiny Pobřeží Dunaje pan Martin Corneliu a generální manažer společnosti zabývající se ochranou životního prostředí Flavius Ardelean. Během návštěvy na krajském úřadě prezentovali možnosti další spolupráce vedoucí odboru regionálního rozvoje, životního prostředí a cestovního ruchu.

Fotogalerie: