Den s Plzeňským krajem a Český pivní festival odstartovaly v Monaku

obrazek
15. června 2016 16:24, aktualizováno 16. června 2016 07:46, Bc. Eva Mertlová

Delegace zástupců Plzeňského kraje vedená hejtmanem Václavem Šlajsem a zástupců vybraných českých pivovarů se v Monaku zúčastnila Dne s Plzeňským krajem a Českého pivního festivalu. 

Na oficiálním zahájení hovořil hejtman Václav Šlajs o Plzeňském kraji jako o kraji s úspěšnou ekonomikou, historicky nejnižší nezaměstnaností a zmínil též dobrou geografickou polohu - sousedství s Bavorskem, které oběma krajům přináší výhody v oblastech ekonomiky, školství i kultury a regionálního rozvoje. Náměstek hejtmana Jiří Struček poděkoval zástupcům hostitele za pozvání a uvedl prezentační spot Plzeňského kraje a zároveň tak pozval monacké hostitele do Plzeňského kraje: "Krásy Plzeňského kraje vám představíme zatím pouze prostřednictvím klipu, ale ideální je vidět je na vlastní oči a užít si to, co kraj nabízí na vlastní kůži." Slova se ujala také velvyslankyně ČR ve Francii Marie Chatard.

Na slavnostním zahájení obou akcí se prezentovaly pivovary Konrad a Czech Royal Beer. 

Po zahájení následovala recepce u příležitosti Českého pivního festivalu a Dne s Plzeňským krajem, které se zúčastnil také monacký kníže Albert II. i další významné monacké osobnosti, mezi které se řadí např. modelka Tereza Maxová. Raut na recepci byl z kuchyně Střední zemědělské a potravinářské školy Klatovy, připravili jej studenti této školy zřizované Plzeňským krajem. Prezentovaly se zde také české pivovary nabízející ochutnávku českých druhů piv. Recepci zahájila velvyslankyně ČR ve Francii. Za jejího doprovodu a společnosti hejtmana Václava Šlajse si pak monacký kníže Albert II. prohlédl stánky českých pivovarů a především ochutnal česká piva. Hejtman pak předal knížeti Albertovi II. dar - plzeňské pivo s originálními sklenicemi. Atmosféru recepce skvěle doplňovala hudba Chodského souboru Mrákov, který sklidil u hostů akce úspěch.

Fotogalerie