Dětské domovy soutěžily v Dopravní soutěži mladých cyklistů

obrazek
23. června 2015 08:24, aktualizováno 07:24, Bc. Eva Mertlová

Test z pravidel silničního provozu, jízda zručnosti, jízda na dopravním hřišti a poskytování první pomoci – to jsou disciplíny, v nichž musely děti z dětských domovů prokázat svoje znalosti a dovednosti. Za dohledu členů Policie ČR Plzeňského kraje a Městské policie Plzeň se na dopravním hřišti 33. ZŠ v Plzni mezi sebou utkalo sedm sedmičlenných dětských družstev. Své zastoupení měly dětské domovy z Horšovského Týna, Kašperských Hor, Nepomuku, Plané u Mariánských Lázní, Tachova a nechybělo ani plzeňské Domino.

„Pro děti z dětských domovů se tato soutěž koná vůbec poprvé. Svoje družstva si dětské domovy sestavily samy. Do celostátního kola postupuje nejen vítěz krajského kola, ale i ten dětský domov, který se umístí na druhé příčce,“ vysvětluje Václav Ircing, krajský koordinátor BESIP pro Plzeňský kraj.

A kdo že se do celostátního kola probojoval? Vítězem krajského finále Dopravní soutěže mladých cyklistů dětských domovů Plzeňského kraje se stal Dětský domov Nepomuk. Společně s ním bude náš kraj v celostátním kole, které se koná na přelomu července a srpna ve Starých Splavech u Máchova jezera, reprezentovat Dětský domov Tachov.

Fotogalerie