Dětský domov ve Staňkově rozšiřuje své služby

obrazek
02. května 2012 15:06, aktualizováno 14:06,

27. dubna 2012 se uskutečnilo oficiální otevření nového Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc ve Stodě. Toto zařízení je začleněno pod Dětský domov, Staňkov, který zřizuje Plzeňský kraj. Slavnostního otevření se zúčastnili senátorka Dagmar Terelmešová, Mgr. Miroslav Brabec, člen rady Plzeňského kraje pro oblast sociálních věcí, Karel Voříšek, moderátor a zároveň patron Dětského domova Staňkov, a mnoho dalších vzácných hostů. Všechny hosty přivítala ředitelka DD PaedDr. Jana Koubová, poděkovala všem za podporu a pomoc. Zároveň také společně přestřihli slavnostní pásku a ve svých krátkých proslovech zdůraznili potřebnost vzniku zařízení. Následovala prohlídka prostor, které budou sloužit pro 16 dětí, a předání dárků od Plzeňského kraje dětem.

otevření nového Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc ve Stodě

Ve stejný den se splnil sen vlastního bydlení dvěma dívkám odcházejícím z dětského domova ve Staňkově. Díky projektu Plzeňského kraje Krok do života 1, projektu Nadace Albert a pracovníkům Městským technickým službám Staňkov se podařilo zrekonstruovat byt pro potřeby dětí odcházejících po dosažení zletilosti z Dětského domova ve Staňkově.

Klíče od bytu předal Mgr. Miroslav Brabec, člen rady Plzeňského kraje pro oblast sociálních věcí, a Karel Voříšek, televizní moderátor. Přítomni byli další hosté- Mgr. Jaroslav Šobr, místostarosta města, PaedDr. Jana Koubová, ředitelka DD Staňkov, pracovníci projektu Krok do života 1.

V závěru akce ředitelka dětského domova poděkovala zástupci Plzeňského kraje za podporu a pomoc dětským domovům. Ocenila ucelený systém péče o ohrožené děti, který je v kraji vytvořen.

radní Plzeňského kraje pro oblast sociální věci Miroslav Brabec předává klíče od startovacího bytu