Deváťáky zajímalo, zda hejtman sportoval

obrazek
07. dubna 2015 17:01, aktualizováno 16:01, Mgr. Alena Marešová

Žáky deváté třídy Základní školy ve Staňkově v úterý 7. dubna 2015 navštívil hejtman Václav Šlajs spolu s radním Jaroslavem Šobrem. Jednou z otázek od žáků bylo například, zda se pan hejtman věnoval sportu.

Hejtmana provedla po budově základní školy ředitelka Jitka Suchá. Nejprve nahlédli do učebny, kde probíhala výuka angličtiny. Poté přes krátkou zastávku na hodině německého jazyka zavedla ředitelka návštěvu do deváté třídy, kde právě probíhala výuka matematiky.

Hejtmana zajímalo, na jaké školy se žáci hlásí, připomněl jim význam technických oborů a zmínil také lepší uplatnění na trhu práce po skončení školy. „Náš kraj sousedí s Bavorskem a právě na Domažlicku je znalost němčiny pro budoucí zaměstnání důležitá" zdůraznil Václav Šlajs. Žáci ho pak překvapili tím, že všichni žáci ve třídě se učí jak angličtinu, tak němčinu. Když byla možnost pokládat otázky hejtmanovi, tak padl dotaz na to, zda chtěl být vždy hejtmanem nebo jestli se v mládí věnoval sportu.

Staňkovská základní škola má letos jednu devátou třídu, kterou navštěvuje 31 žáků. Celkem školu navštěvuje 410 žáků v 18 třídách.

 

Fotogalerie: