Do Plzeňského kraje zavítala polská velvyslankyně

obrazek
19. března 2014 14:00, aktualizováno 13:15, Mgr. René Zeithaml

Hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs spolu s náměstkem Ivo Grünerem a radním Zdeňkem Honzem přivítali na krajském úřadě 18. března 2014 velvyslankyni Polska v České republice Grazynu Bernatowicz. Velvyslankyni doprovodila členka rady Izabella Wołłejko-Chwastowicz. Jednalo se o zdvořilostní setkání s cílem prodiskutovat oblasti a témata možné spolupráce s regiony v Polsku.

Hejtman Václav Šlajs představil náš region a vyjádřil podporu vzájemné spolupráce. „V prvním roce mého působení v České republice jsem si dala za cíl navštívit všechny kraje. Myslím, že spolupráce mezi polskými a českými regiony je velmi přínosná pro obě strany," řekla v úvodu setkání Grazyna Bernatowicz. Další debata se týkala výměny zkušeností v oblasti spolupráce s příhraničními regiony a možnosti navázat spolupráci na úrovni univerzitního vzdělávání.

Vnést více dynamiky do spolupráce regionální a univerzitní," shrnula setkání velvyslankyně Grazyna Bernatowicz. Podporu jejím slovům vyjádřil i hejtman Václav Šlajs: „Bylo nám potěšením představit Vám Plzeňský kraj a budeme se těšit na spolupráci s vybraným polským vojvodstvím."

Fotogalerie:

      

Foto: Jindra Radová