Dvě Ceny sympatie putovaly do Plzeňského kraje

obrazek
22. října 2015 13:58, aktualizováno 04. listopadu 2015 08:18, Mgr. Alena Marešová

Vojtěch Zábranský zaměstnaný v Domově pro seniory sv. Jiří v Plzni a Zdeňka Kozlová pracující v sociálních službách Domovinka v Plzni jsou čerství držitelé Ceny sympatie, která jim byla udělena v rámci 10. ročníku projektu Cena kvality v sociálních službách.

Slavnostní předání Ceny kvality v sociálních službách se uskutečnilo ve středu 21. října 2015 v Rytířském sále Senátu, kde oceněným poblahopřál také radní Plzeňského kraje pro oblast sociálních věcí Zdeněk Honz a předal jim malý dárek v podobě koše s regionálními potravinami.

Vyhlašovatelem soutěže je redakce časopisu  Ošetřovatelská péče ve spolupráci s Radou kvality ČR, jedná se o soutěž o nejlepšího poskytovatele sociálních služeb. Vyhlašování výsledků má několik kategorií a subkategorií: Poskytovatelé sociálních služeb pro seniory se subkategoriemi a) pobytové služby pro seniory, b) terénní služby pro seniory; Poskytovatelé sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením; Osobnost roku sociálních služeb; Ceny sympatie. V rámci Ceny sympatie bylo oceněno 7 vítězů, z čehož dva jsou z Plzeňského kraje.

Vojtěch Zábranský pracuje jako správce v Domově pro seniory sv. Jiří v Plzni.  O domov se stará již 12 let a má velmi blízký vztah s kolegy i klienty. Dokáže opravit snad vše, co se porouchá, je duší domova.

Zdeňka Kozlová je pracovnicí v sociálních službách Domovinka v Plzni. Je spolehlivá, pečlivá s aktivním přístupem k vykonané práci. Ocenění získala mimo jiné za výjimečný osobní přístup ke klientům.

 
Zdeňka Kozlová obdržela Cenu Sympatie.

 
Společné foto oceněných s radním Zdeňkem Honzem (vpravo).