Grammer v Tachově slavnostně otevřel novou výrobní halu

obrazek
10. října 2012 10:54, aktualizováno 09:54, Šárka Stará

Koncern Grammer vyrábí v Tachově komponenty pro přední výrobce v oblasti automobilového průmyslu už od roku 1998. V září 2010 "zazněl startovní výstřel" pro výstavbu nové výroby sedaček do nákladních automobilů. Do budov a výrobních zařízení bylo investováno celkem více než 10 mil. Euro, aby výroba sedaček probíhala za použití nejnovějších technologií.


Hejtman Milan Chovanec promluvil na slavnostním otevření nové výrobní haly Grammer v Tachově.

V pátek 5. října se konalo slavnostní otevření nové výrobní haly, která poskytne práci až 190 lidem. "Případ Grammeru je příkladem léku proti krizi a nezaměstnanosti," uvedl při otevření hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec. Ten na jaře tohoto roku pozval do Tachova ministra obchodu a průmyslu Martina Kubu, aby se osobně seznámil s hospodářskou situací na Tachovsku a promluvil se starosty a s představiteli závodu Grammer, kterému byla odmítnuta dotace z programu Inovace. Ministr následně přislíbil, že se na projekt podívá.


Společně s představiteli koncernu Grammer hejtman Milan Chovanec slavnostně otevřel novou halu.

S celkovým počtem více než 480 pracovníků se Grammer CZ, s.r.o. stal největším zaměstnavatelem v regionu Tachov. Rozšíření závodu v Tachově znamená důležitý milník v růstové strategii firmy Grammer v oblasti užitkových vozidel a rozhodujícím způsobem posiluje její mezinárodní konkurenční pozici.