Hasičky přinesly hejtmanovi ukázat pohár mistryň ČR

obrazek
29. srpna 2014 16:17, aktualizováno 15:17, Mgr. Jana Filípková

Mistryně České republiky v požárním sportu – hasičky Sboru dobrovolných hasičů (SDH) Choválenice v pátek 29. srpna 2014 na krajském úřadě přijal hejtman Václav Šlajs a náměstkyně Zdeňka Lišková. Chválenické družstvo bodovalo na mistrovství republiky již po třinácté za sebou.

Členky družstva SDH Chválenice a také letošní mistryně ČR v požárním sportu s sebou na krajský úřad donesly kromě mistrovského poháru také dva díly kroniky, která zaznamenává jejich úspěchy v požárním sportu. Děvčata doprovodil trenér družstva Karel Nolč, starosta krajského sdružení dobrovolných hasičů František Hanus a také ředitel Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje František Pavlas.

„Rád bych vám poděkoval za vzornou reprezentaci Plzeňského kraje. Jsem pyšný na to, že mohu říci, že hasiči z Plzeňského kraje jsou nejlepší v celé České republice,“ přivítal hasičky hejtman Václav Šlajs a dodal, že tento týden již přijímal úspěšné hasiče z řad profesionálů, ale také mistry ČR v požárním sportu členy družstva SDH Dehtín.

Jako poděkování za úspěchy, které hasiči v soutěžích požárního sportu dosahují, přislíbil hejtman zafinancovat nákup požární stříkačky, která se používá v soutěžích družstev sborů dobrovolných hasičů. Jedná se o speciální typ stříkačky, jejíž cena se pohybuje kolem 400 tisíc, a kterou nemá k dispozici žádný sbor dobrovolných hasičů v našem kraji. „Věřím, že když budete moci trénovat na technice používané při závodech, budeme moci vaše úspěchy slavit i v následujících letech,“ dodal hejtman.

„Při trénincích jsme používali stříkačky, které jsme se vždy snažili nějak vylepšit, aby se práce s nimi podobala alespoň trochu práci s technikou, která se používá při závodech,“ vysvětlil trenér družstva Karel Nolč a dodal, že Plzeňskému kraji patří za podporu hasičů velký dík.

A v čem tkví dlouhodobý úspěch ženského týmu SDH Chválenice kromě toho, že tvrdě trénují? „Naše síla je v tom, že se umíme semknout a zabojovat. Dobře se mezi sebou známe a to je při požárním sportu důležité,“ vysvětlila členka týmu Šárka Kvíderová.

Složení soutěžního týmu SDH Chválenice

  • trenér: Karel Nolč
  • soutěžící: Tereza Aiblová, Barbora Boukalová, Lucie Hirmerová, Alena Kaslová, Šárka Kvíderová, Monika Marešová, Markéta Marková, Andrea Nolčová, Lucie Reinwartová, Jana Škalová, Barbora Škodová, Barbora Šubrtová