Hejtman jednal s thajským velvyslancem

obrazek
28. února 2017 17:12, aktualizováno 02. března 2017 12:12, Mgr. Alena Marešová

Velvyslanec Thajského království v České republice pan Narong Sasitorn zavítal v úterý 28. února 2017 na zdvořilostní návštěvu Plzeňského kraje. Na krajském úřadě se setkal s hejtmanem Josefem Bernardem, se kterým hovořil zejména o možnostech spolupráce mezi firmami v kraji a Thajskem.

V úvodu setkání byl připraven krátký film o Plzeňském kraji a pak už se debatovalo hlavně o průmyslu, kterým je proslulý Plzeňský kraj, ale také o možnostech, které by místním firmám mohlo nabídnout Thajsko a další asijské země. Česká republika a Thajsko dlouhodobě obchodují, v Thajsku jsou podle velvyslance známé české značky jako například Škoda auto nebo Baťa. Dle jeho vyjádření ale Thajsko má zájem spolupráci rozšiřovat, jelikož připravuje investice jako do infrastruktury, tak do vzdělání, zdravotnictví, automobilového průmyslu apod.

Hovořilo se také o rozvoji Thajska a okolních zemí, o vysoké úrovni jejich zdravotnictví a plánech, které země má do budoucna. Na závěr setkání bylo dohodnuto, že hejtmanství připraví společné setkání zástupců českých firem z regionu spolu s pěti velvyslanci asijských zemí.

Fotogalerie: