Hejtman navštívil kadeřnice a budoucí maturanty

obrazek
12. ledna 2016 16:12, aktualizováno 15:12, Mgr. Alena Marešová

V rámci svých pravidelných návštěv středních škol, které zřizuje Plzeňský kraj, navštívil v úterý 12. ledna 2016 hejtman Václav Šlajs Integrovanou střední školu živnostenskou (ISŠŽ) ve Škroupově ulici v Plzni a poté Obchodní akademii (OA), Plzeň na náměstí T. G. Masaryka.

Na ISŠŽ přivítala hejtmana Václava Šlajse a radního Jaroslava Šobra ředitelka školy Věra Ulčová. Po krátkém představení školy, kterou navštěvuje 494 studentů, navštívil hejtman studenty přímo ve třídách. Zavítal také do kadeřnického a kosmetického salónu, které škola provozuje pro veřejnost v rámci praktické výuky. Při společné debatě ředitelka informovala zástupce kraje o uplatnění absolventů po skončení školy, ale také se hovořilo o maturitách z matematiky nebo platech učitelů. Na závěr se hejtman krátce setkal s pedagogy.

Druhou navštívenou školou byla Obchodní akademie, Plzeň, která sídlí na náměstí T. G. Masaryka. Zde doprovodil hejtmana a radního ředitel školy Miloslav Skuhravý. Připravena byla návštěva čtvrtých ročníků při výuce obchodní korespondence a při hodině matematiky. Obchodní akademie Plzeň je jedna z nejúspěšnějších škol v Plzeňském kraji. V současné době školu navštěvuje 601 studentů, absolventi školy jsou až v 95 % úspěšní při přijímání na vysoké školy. Na závěr návštěvy se uskutečnilo setkání s učiteli, při kterém se hovořilo o vybavení škol, možnostech spolupráce firem a školských zařízení, ale také například o přímé volbě hejtmanů a starostů.

Fotogalerie: