Hejtman navštívil představitele Dolního Bavorska

obrazek
05. června 2018 10:45, aktualizováno 09:45, Mgr. Alena Marešová

Hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard a náměstek hejtmana Pavel Čížek se v pondělí 4. června v budově vlády Dolního Bavorska v Landshutu setkali s předsedou vlády Haselbeckem a předsedou krajského sněmu Dr. Heinrichem. 

Haselbecka potěšilo, že se společné setkání konalo poprvé na dolnobavorské půdě. „Plzeňský kraj je pro Dolní Bavorsko důležitým a dobrým partnerem," zdůraznil Haselbeck. „Dolní Bavorsko a Plzeňský kraj se k sobě dobře hodí jako moderní hospodářské prostory s živými tradicemi. Tuto sílu můžeme využít, abychom život v našich pohraničních regionech ještě více zatraktivnili. A kromě toho můžeme konkrétními společnými projekty ukázat lidem, čím dokáže pohnout evropská myšlenka."

„Sousedství s nejvýkonnější ekonomikou světa je pro nás velkou výhodou, ze které těží obě strany. Po 27 letech jsme urazili ohromný kus cesty ve vzájemné spolupráci v oblasti školství, turistiky či podnikání. Jsem vždy mile překvapen vstřícností a chutí ke spolupráci od našich bavorských sousedů. Děkujeme za to," uvedl hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard.

Na podzim loňského roku předseda vlády Haselbeck a předseda krajského sněmu Dr. Heinrich navštívili v Plzni hejtmana Plzeňského kraje Bernarda, který je v úřadu od roku 2017. V popředí společných setkání je záměr, ještě více prohlubovat spolupráci v oblastech školství, kultury, jazykové podpory a dopravní infrastruktury.

Fotogalerie: