Hejtman přijal rakouského velvyslance v ČR

obrazek
19. září 2013 13:57, aktualizováno 12:57, Mgr. René Zeithaml

Hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec společně se svojí náměstkyní pro oblast investic a majetku Zdeňkou Liškovou a s náměstkem pro oblast ekonomiky a financí Václavem Šlajsem přijali 18. září 2013 na Krajském úřadu Plzeňského kraje velvyslance Rakouska Ferdinanda Trauttmansdorffa za doprovodu jeho zástupce Martina Hojni a obchodního rady Christiana Millera.

Hlavním tématem setkání byla otázka dopravní infrastruktury. Obě dvě strany se shodly na tom, že je důležité vědět, co je pro koho podstatné. „Záležitost memorand je jedna věc, ale důležitější je samotné projekty realizovat, nepodcenit přípravu a do jejich uskutečňování zapojit odborníky. Dobré dopravní propojení nejenom s Rakouskem, ale i s ostatními zeměmi Evropy vnímám jako prioritu," prohlásil hejtman Plzeňského kraje. „Jsem rád, že jsem se s Vámi mohl setkat, neboť vím, že jste v této oblasti expert a o problematiku dopravy se dlouhodobě zajímáte," poznamenal Ferdinand Trauttmansdorff na adresu hejtmana Plzeňského kraje.

Zástupci Rakouského velvyslanectví se podělili i o zkušenosti s udělením titulu Evropské hlavní město kultury rakouským městům Graz a Linz a popřáli představitelům Plzeňského kraje v této oblasti velké úspěchy. „My jsme připraveni se podílet na regionální části celého projektu, kam patří okruh Santiniho staveb, tzn. i Metternichova hrobka v Plasích a přivítáme spolupráci s Vámi i s německou stranou," doplnil Milan Chovanec.

Neméně významným námětem byla problematika hospodářství. Rakouský velvyslanec si je vědom toho, že na území Plzeňského kraje je silná spolupráce především s německými subjekty. „Plzeňský kraj v současné době jedná o převzetí plochy o velikosti cca 400 ha od Ministerstva obrany ČR a uvažuje zde o vybudování další průmyslové zóny. Tam může být případně i šance pro rakouské investory", dodal hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec.

Fotogalerie:

  

Foto: Jindra Radová