Hejtman se setkal s americkým velvyslancem

obrazek
03. května 2018 17:36, aktualizováno 16:36, Mgr. Alena Marešová

Na první návštěvu Plzeňského kraje přijel ve čtvrtek 3. května velvyslanec USA v České republice J. E. Stephen B. King. Na krajském úřadě se setkal s hejtmanem Josefem Bernardem, náměstkyní Marcelou Krejsovou a náměstkem Pavlem Čížkem.

Při zdvořilostním setkání se hovořilo o vzájemném dlouholetém přátelství mezi Českou republikou a Spojenými státy, a že je nutné si v této době stále aktivněji připomínat, že svoboda není zadarmo. Debatovalo se také podpoře vzájemných vztahů mezi naší zemí a USA například v oblasti vědy, výzkumu, studia a jazykového vzdělávání.

Velvyslanec USA působí v České republice teprve půl roku, ale země údajně předčila jeho očekávání. Jeho dlouholetý přítel a také někdejší velvyslanec USA v České republice Richard W. Graber mu údajně o České republice nadšeně vyprávěl, a když se měl nynější velvyslanec rozhodnout, kde bude působit, byla volba jednoznačná – Česká republika.

Velvyslanec během návštěvy v Plzeňském kraji zavítal na Střední odbornou školu obchodu, umění a designu v Plzni, setkal se s primátorem města Plzně a rektorem ZČU a po přijetí na krajském úřadě se zúčastnil odhalení pylonů památníku Díky Ameriko!

Fotogalerie: