Hejtman se setkal s viceprezidentem italské provincie Udine

obrazek
15. září 2016 17:47, aktualizováno 16:47, Mgr. Alena Marešová

Viceprezident provincie Udine Mattiussi Franco spolu s honorárním konzulem ČR v Udine Paolo Petiziolem ve čtvrtek 15. září navštívili Krajský úřad Plzeňského kraje, kde se je přijal hejtman Václav Šlajs a náměstek Jiří Struček. Tématem setkání bylo rozvíjení aktivit v oblasti nejen cestovního ruchu, ale také kultury, vědy a školství.

Zástupci provincie Udine přijeli na zahájení veletrhu cestovního ruchu ITEP, kde se provincie také prezentuje. V rámci své návštěvy zavítali také na krajský úřad, aby podpořili spolupráci obou regionů. Hejtman v úvodu krátce představil Plzeňský kraj a uvedl, že kraj intenzivně spolupracuje se sousedním Bavorskem a nebrání se navázat užší spolupráci se státy jako je Rakokusko, Itálie či Francie. To přivítali oba zástupci italské provincie Udine, kteří navrhli pro spolupráci kromě oblasti cestovního ruchu také oblast kultury, medicíny, vědy a výzkumu.

„Čeští turisté jsou na třetím místě mezi návštěvníky Itálie. Jsem proto rád, že se můžeme prezentovat na veletrhu cestovního ruchu v Plzni a také se setkat s představiteli kraje a hovořit o možnostech spolupráce obou regionů," uvedl viceprezident Mattiussi Franco. Jeho slova podpořil náměstek hejtmana Jiří Struček: „Při návštěvě Udine jsme zjistili, že zde žijí velmi srdeční a pohostinní lidé a budu rád, když se v Itálii budeme udržovat nejen spolupráci s regionem Trento, ale i s provincií Udine."

Společné setkání bylo uzavřeno příslibem vytvoření společných projektů, ať už na poli cestovního ruchu nebo v dalších možných oblastech a oborech.

Fotogalerie: