Hejtman splnil přání dětem v dětských domovech

obrazek
22. prosince 2016 15:10, aktualizováno 14:10, Mgr. Alena Marešová

Novou televizi, notebook, hrnčířský kruh nebo boxovací pytel. Taková přání měly k Vánocům děti z dětských domovů, které zřizuje Plzeňský kraj. Hejtman Josef Bernard před Vánocemi sedm dětských domovů osobně navštívil, aby dětem předal nejen balíčky s ovocem, hračkami a kosmetikou, ale také dárkové šeky na zakoupení dárků, které si děti přály.

V úterý 20. prosince navštívil hejtman dětské domovy na Domažlicku, a to ve Staňkově a Horšovském Týně. S dětmi si povídal o jejich zájmech, sportování, četbě a také o tom, čím by chtěli v budoucnu být. Hejtman se setkal také s řediteli dětských domovů, se kterými hovořil na téma ústavní výchovy dětí a pěstounské péče.

Další cesta vedla ve středu 21. prosince do dětského domova v Nepomuku, kde hejtman předal šek na nový televizor. V Dětském domově Čtyřlístek v Plané si děti budou moci pořídit závěsný boxovací pytel a v Tachově díky šeku koupí novou pračku.

Plzeňský kraj zřizuje i Domov pro osoby se zdravotním postižením v Milířích, kam hejtman také zavítal a opět se pozdravil nejen s dětmi, ale stejně jako ve všech ostatních zařízeních pohovořil s vedením. Klienti domova měli pro návštěvu připravené představení - stínohru a vystoupení nejmenších klientů. V domově v Milířích předal hejtman dárkový šek na pořízení nové čističky vzduchu.

Poslední předvánoční návštěva se uskutečnila ve čtvrtek 22. prosince v Dětském domově Domino, kde hejtman předal šek na zakoupení hrnčířského kruhu.

„Vánoce jsou dobou splněných přání a já jsem rád, že se nám podařilo splnit alespoň nějaká přání dětem, které žijí v dětských domovech. Byl jsem velmi mile překvapen přátelskou a domáckou atmosférou, která v domovech vládne. Ovšem tou největší odměnou mi byla upřímná radost dětí z dárků, které jsme jim přivezli," říká hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard, který na začátku ledna plánuje navštívit ještě zbývající tři dětské domovy, kde děti dostanou vánoční dárky také, i když s malým zpožděním.

Fotogalerie: