Hejtmanův pohár 2016 získala 1. ZŠ Plzeň

obrazek
11. října 2016 15:51, aktualizováno 14:51, Mgr. Alena Marešová

Školní soutěž Hejtmanův pohár 2016 ovládla 1. ZŠ Plzeň, Západní 18, která zvítězila v konkurenci dalších 17 škol z Plzeňského kraje. Hlavní cenu – pohár a šek na 10 tisíc korun v úterý 11. října předal řediteli školy hejtman Václav Šlajs.

Asociace amatérských sportů ČR organizuje soutěž Hejtmanův pohár již druhým rokem a zapojují se do ní školy ve všech krajích ČR. Soutěž je určena pro základní školy a víceletá gymnázia a soutěží se ve zdolávání dráhy sportovních dovedností, ale nejen to. Základem soutěže je webová aplikace, pomocí které probíhá komunikace, plnění úkolů a hlavně získávání bodů. Hodnocení je založeno na bodovacím systému a největší šanci na výhru má nejaktivnější škola.

„Soutěž se prolíná do různých vyučovaných předmětů jako je český jazyk, hudební výchova a další. Není to jen čistě sportovní záležitost," vysvětluje Jakub Molnár, výkonný ředitel Asociace amatérských sportů ČR. Do druhého ročníku soutěže se zapojilo v PK 18 škol s celkem 5 319 žáky.

„Sport je vhodná volnočasová aktivita a Plzeňský kraj sportování mládeže každoročně podporuje. Jsem proto rád, že mezi školami mají ohlas i sportovní soutěže jako je tato," řekl v úvodu hejtman Václav Šlajs.

Oceněné školy:

3. místo: ZŠ Tymákov

Mgr. Zdeňka Sarauerová, ředitelka

Hana Hoblíková, pedagog TV

2. místo: ZŠ Blatnice

Mgr. Blanka Hájková, ředitelka školy

Mgr. Lucie Boudová, pedagog TV

1. místo: 1. ZŠ Plzeň, Západní 18

Mgr. et Bc. Radek Dolenský, ředitel

Mgr. Dana Husáková, pedagog TV

Fotogalerie: