Honosné baroko ovládlo 12. reprezentační ples Plzeňského kraje

obrazek
02. března 2015 13:52, aktualizováno 09. března 2015 13:55, Mgr. René Zeithaml

Barokní kostýmy, líbezná melodie harfy, Mozart, načesané paruky a šlechetný princ u mikrofonu. I takový byl 12. reprezentační ples Plzeňského kraje, který se uskutečnil již tradičně v Plzeňském Parkhotelu, a to poslední únorovou sobotu.

Ples zahájil zmíněný princ v podání Jana Čenského, který uvedl premiéru krátkého peopagační filmo Plzeňského kraje. Poté byl na pódium pozván hejtman Václav Šlajs, aby barokní veselí oficiálně zahájil. V duchu humorného baroka se pak neslo i úvodní taneční vystoupení, na němž se podílelo téměř padesát tanečníků, kteří pod vedením Petry Parvoničové předvedli "The best of Mozart". Pak už se do dechových nástrojů opřeli hudebníci orchestru Big Band Bonit, aby zlákali k tanci stovky tanečních párů.

Ples Plzeňského kraje je tradičně spojený s charitou. Letos se od dárců, jimiž jsou partneři Plzeňského kraje, vybrala na pomůcky pro postižené rekordní částka, a to 368 tisíc korun. Přímo na hlavním sále pak šeky převzali osobně nebo v zastoupení čtyři obdarovaní z celkového počtu devíti osob, mezi něž bude částka rozdělena.

Publikum na parketu roztančilo vystoupení Ilony Csákové, při němž nechyběly hity jako Amsterdam, Tornero nebo Pink. Jako uragán vlítlo na pódium trio Inflagranti, které poté doplnil rocker Pepa Vojtek.

Nechybělo ani půlnoční překvapení opět v režii Petry Parvoničové. Muzikanty a také diváky překvapili tančící servírky, číšníci a také "běžní" hosté plesu. Jednalo se o tzv. flashmob –  bleskovou zábavnou akci, při níž se náhle vyskytne vícero lidí v předem určený čas na předem určeném místě spojených jistou společnou myšlenku (stejné oblečení, chování apod.).

V malém sále Conferenza si přišli na své milovníci kapely Queen. Do plzeňského Parkotelu totiž zavítal "dvojník" samotného Freddieho Mercuriho s kapelou Pilsen Queen Tribute Band. Taneční vypalovačky pak sázel osazenstvu malého sálu DJ Láďa Ghitan.

Nejen hudební, ale také obrazové vyžití si mohli návštěvníci plesu vychutnat. Na galerii hlavního sálu v salónku Emporio byla k vidění výstava s názvem Na paletě. Jednalo se o výstavu obrazů autorů z celého Plzeňského kraje, kteří své dílo vytvořili přímo na malířskou paletu. Výstava bude putovat po celém kraji. V závěru roku budou díla vydražena a výtěžek bude použit na opravu vzácných barokních varhan v kostele sv. Barbory v Manětíně.

V salónku Emporio byl umístěn také Beauty koutek, kde měly dámy možnost poradit se s odborníky z Institutu krásy, největšího komplexního estetického centra v Plzeňském kraji. V průběhu večera byla také vylosována výherkyně poukazu na služby institutu v hodnotě 5.000 korun.

Fotogalerie:

            

Videoreportáž u akce najdete ZDE.