Hospic sv. Lazara nabídne klientům rodinné prostředí díky rekonstrukci

obrazek
11. listopadu 2016 16:50, aktualizováno 15:50, Bc. Eva Mertlová

Hospic sv. Lazara se může od čtvrtka 10. listopadu 2016 pochlubit zrekonstruovanými prostorami. Od letošního února se krůček po krůčku měnily interiéry pod taktovkou designerky Evy Chmelové, která navrhla nejen design změn ale též závěsy, polštářky a další doplňky, které skvěle doplňují nový interiér zřízení pro nemocné a zdravotně postižené.

Celý interiér hospice působí velmi domácky, změnily se dispozice hospice. Například v místech, kde býval nepoužívaný sklad a archiv, je teď místnost pro setkávání. Je k dispozici všem od personálu po příbuzné pacientů. Interiéry působí velmi klidně, příjemně a hlavně domácky. I když dispozice hospice v zástavbě není ideální, pokusila se designerka alespoň o zpříjemnění zimní zahrady a venkovní terasy, což se jí povedlo. Celkově se hospici, jedinému zařízení v Plzeňském kraji  tohoto druhu, pod vedením ředitele Jana Součka daří. "Na první pohled je jasné, že práce je pro pana ředitele Součka a jeho tým posláním a že se jim společně daří vytvořit z tohoto místa přes všechen smutek příjemné a důstojné místo pro své klienty a jejich rodiny. A to je poslání hospiců, to, za co si zaslouží velký dík," uvedla radní Milena Stárková.

Slavnostního setkání se společně s radní Plzeňského kraje pro oblast zdravotnictví Milenou Stárkovou zúčastnil Mons. Tomáš Holub, biskup plzeňský, který také poděkoval hospici za smysluplnou a velice důležitou službu lidem, kteří procházejí nejtěžšími chvílemi svého života.

Fotogalerie