Hry VIII. zimní olympiády dětí a mládeže ČR byly zahájeny

obrazek
29. ledna 2018 10:10, aktualizováno 09:10, Mgr. René Zeithaml

Nejlepší sportovci se sešli 28. ledna 2018 v extraligové Tipsport areně v Pardubicích, kde byly v 15:00 hodin zahájeny Hry VIII. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky 2018. Výpravu Plzeňského kraje doprovázela náměstkyně hejtmana pro oblast školství a cestovního ruchu Ivana Bartošová.

Zahajovací ceremoniál, v jehož rámci byly představeny všechny krajské výpravy vedené jejich vlajkonoši, byl velmi působivý. Výpravu Plzeňského kraje přivedl na plochu bývalý hokejista, stříbrný medailista ze Zimních olympijských her v Innsbrucku 1976 a mistr světa z roku 1977 "plzeňský express" Bohuslav Ebermann.

Kromě tradičních oficialit jako je vztyčování státní a olympijské vlajky, české a olympijské hymny, slibu závodníků a rozhodčích, nástupu výprav a zapálení ohně, bylo součástí ceremoniálu také vystoupení tanečních souborů a mladých členek krasobruslařských klubů z Pardubického kraje. Na závěr ceremoniálu zazpíval zpěvák Adam Mišík.

Po té všichni účastníci her odjeli do svých ubytovacích zařízení, aby se v klidu připravili na pondělní sportovní program.

Fotogalerie: