Integrace na hřišti aneb den se sportem

obrazek
04. června 2014 14:00, aktualizováno 13:00, Mgr. Jana Filípková

Pod záštitou a za účasti radního Plzeňského kraje pro oblasti kultury, památkové péče a neziskových organizací Jaroslava Šobra proběhla na fotbalovém hřišti v Merklíně sportovní akce „Integrace na hřišti aneb den plný sportu“, kterou již po osmé pořádá Základní škola speciální Diakonie ČCE Merklín.

Sportovní akce se vedle handicapovaných žáků z Merklína a ze Sušice zúčastnili žáci 1. stupně z okolních základních škol - z Holýšova, z Merklína, z Přeštic, ze Skočic a ze Staňkova. Do akce se zapojili i žáci 9. ročníku Základní školy ve Staňkově, kteří na jednotlivých stanovištích měřili výkony a byli nápomocni soutěžícím.

Sportovního dne se zúčastnilo více než 300 dětí s handicapem i bez něj. „V porovnání s loňským rokem zde je asi o 100 dětí více,“ říká Jaroslav Šobr, který se této akce pravidelně zúčastňuje, ať už za Základní školu ve Staňkově či jako v letošním roce za Plzeňský kraj. „Jsem moc rád, že dochází k setkávání zdravých a handicapovaných dětí a společné soutěže dokazují, že hendikepy ve skutečnosti vlastně neexistují. I ten, kdo není stoprocentně zdravý, může dělat stejné věci jako ostatní. Bylo úžasné sledovat, jak se děti navzájem podporovaly, povzbuzovaly se a fandily si,“dodává Jaroslav Šobr.

Tento den se nejenom soutěžilo v různých disciplínách (hod do dálky, běh přes překážky, slalom s florbalkou, hod na cíl…), ale děti také využily nabídky malování na obličej, se zájmem sledovaly ukázky výcviku psů Celní správy a na závěr bylo pro ně jako tradičně připravené překvapení, a to lovení papírových pavouků.

 

Fotogalerie: