Klastrové organizace se představí na 6. ročníku Dne klastrů v Plzeňském kraji

obrazek
17. října 2018 13:16, aktualizováno 12:16, Bc. Eva Mertlová

Umět spolupracovat, společně přicházet na unikátní řešení, klást si ambiciózní cíle, které by jedna firma sama nikdy nezvládla, a zvyšovat konkurenceschopnost svého oboru – to jsou principy, na kterých stojí klastrové organizace. Ty se představí 18. října 2018 v Plzni v prostorách DEPO2015 na akci "Den klastrů v Plzeňském kraji", kterou pořádá Národní klastrová asociace (NCA) ve spolupráci s Klastrem MECHATRONIKA a dalšími regionálními partnery.

Akce, nad kterou převzal záštitu hejtman Plzeňského kraje a primátor Statutárního města Plzeň, představí aktivity, projekty a praktické výstupy činnosti klastrových organizací jak z plzeňského regionu, tak z ostatních krajů ČR. K těm patří Moravský letecký klastr, Národní strojírenský klastr, Nanoprogress, Regionální potravinářský klastr, Hi-Tech inovační klastr a Český optický klastr. O přínosy konkrétní spolupráce firem v klastru se podělí také zástupci členských firem Klastru MECHATRONIKA a Klastru Chytrý Plzeňský kraj.

Vzhledem k tomu, že se Den klastrů v Plzeňském kraji koná v rámci Česko-bavorských kulturních dnů, nabídne program akce také témata rozvoje a podpory klastrů v ČR a v Bavorsku, moderovanou diskuzi se zástupci českých i bavorských klastrových organizací a příležitost k navázání jejich mezinárodní spolupráce. Na akci budou také prezentovány mezinárodní projekty DanuBioValNet, KETGATE a SMART-watch.

Jedná se již o šestý "Den klastrů" v některém z krajů ČR. V roce 2016 to byl Pardubický a Středočeský kraj, v roce 2017 proběhla tato akce v Jihomoravském a Zlínském kraji. V letošním roce v květnu se uskutečnila v Moravskoslezském kraji. Pro zájemce o podrobnější informace máme tyto nezapomenutelné události zachyceny na stránkách NCA.

Akce je určena jak odborné, tak širší veřejnosti, firmám i studentům.

Soubory ke stažení