Klatovské školy představily dílny i kosmetický salón

obrazek
12. listopadu 2015 16:02, aktualizováno 15:02, Mgr. Alena Marešová

V krátké době podruhé zavítal hejtman Václav Šlajs a radní Jaroslav Šobr na návštěvu středních škol do Klatov. Ve čtvrtek 12. listopadu 2015 navštívili Střední průmyslovou školu, Klatovy a Vyšší odbornou školu a Střední zdravotnickou školu.

Střední průmyslovou školu v Klatovech představil hejtmanovi ředitel Jiří Dio, který se krátce zmínil o historii, ale zejména o současnosti školy a vyučovaných oborech. Školu navštěvuje 328 žáků, kteří studují v 8 třídách studijních oborů a v 6 třídách učebních oborů a dle vyjádření ředitele se zvýšil zájem právě o učební obory. Hejtman s radním si také prohlédli budovu školy, navštívili několik tříd a dílny odborného výcviku. Na programu bylo také setkání s pedagogy, při kterém se debatovalo o problematice maturitních a učebních oborů.

Druhou navštívenou školou byla Vyšší odborná škola a Střední zdravotnická škola, Klatovy. Návštěvu hejtman zahájil v kosmetickém salónu, přesněji v budově, kde praktický výcvik absolvují budoucí kosmetičky. Dále zavedla ředitelka školy Soňa Rabušicová návštěvu na prohlídku školní tělocvičny a poté také školní budovy. Ve třídách hejtman krátce vyzpovídal studenty a na závěr návštěvy se setkal s pedagogy. Největším tématem společné debaty bylo vzdělávání sester a zdravotnického personálu a také ohodnocení práce učitelů. Na úplný závěr byla připravena krátká prohlídka Domova mládeže, kde škola využila volné prostory pro vytvoření „Školičky U Parku“, která se stará o nejmenší děti od dvou let věku, a kde praxi absolvují žáci zdravotnických oborů.

Fotogalerie: