Klienti domácností v Dnešicích dostali mazlící labradorku Růženku

obrazek
25. února 2015 16:59, aktualizováno 15:59, Bc. Eva Mertlová

Velký den zažili ve středu 25. února klienti Centra sociálních služeb Stod žijící v samostatných domácnostech v Dnešicích. Slavnostně jim byla předána mazlící labradorka Růženka, kterou postiženým obyvatelům domácností věnovala Chovatelská stanice Benison.

"Ještě v době, kdy tito klienti bydleli ve Stodě, se setkali s canisterapií a to díky fence, kterou tehdy do domova vodila naše přítelkyně – veterinářka. Proto po přestěhování sem do Dnešic se otázka mazlícího psa nabízela," uvedl ředitel Centra sociálních služeb Stod Radomír Bednář. "Nakonec se podařilo navázat spolupráci s chovatelskou stanicí Benison, která nám věnovala Růženku, téměř roční labradorku," doplnil Bednář.

Hlavu si vedení domova nemusí lámat ani se stravou pro Růženku, protože tu se zavázala zajistit firma Dibaq - výrobce krmiv pro zvířata.

Labradorka Růženka, vlastním jménem Babette Benison, oslaví rok života 11. dubna. Před odchodem do Dnešic prošla předvýchovou. Nyní ji čeká role mazlícího psa.

Dnešické domácnosti vznikly v rámci procesu Transformace pobytových zařízení sociálních služeb, kdy klienti opustili Centrum sociálních služeb Stod zřizované Plzeňským krajem a přestěhovali se do dvou menších domácností. Žije zde 12 klientů, kteří jsou téměř samostatní a jejich specifikem je vyšší věk.

Fotogalerie