Krajští silničáři vyjedou se sypači v nových vozech

obrazek
27. února 2012 14:45, aktualizováno 16:44,

 

Výměna vozů už byla nutná, protože v řadě případů už sloužily několik desítek let a jejich životnost byla překročena. Nová auta jsou technicky konstruována jako nosiče výměnných nástaveb s důrazem na celoroční využití vozidel. V zimě budou vozy osazeny sypacími nástavbami na chemický případně inertní posyp a sněhovými radlicemi. Pro letní údržbu se pak vozy vybaví nástavbami pro provádění výsprav povrchů komunikací teplou obalovanou směsí.


jednatel společnosti VSP Auto Roman Štaff při prohlídce vozů s náměstkem Jaroslavem Bauerem

Silničáři tak dodávkou nových vozidel pokračují v souladu s novou koncepcí a cílem snížit a zefektivnit strojní park s důrazem kladeným na univerzálnost techniky. Tyto vozy mohou sloužit jak v zimě, tak v létě. Výhodou nových aut je také vyšší pracovní výkon, vysoká provozní spolehlivost a s ní spojené nižší provozní náklady,“ říká 1. náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro dopravu Jaroslav Bauer.

Dodavatelem nových vozů je firma VSP Auto Plzeň, která společně s firmou KOBIT Jičín - dodavatelem sypacích nástaveb - zvítězila ve výběrovém řízení na dodávku těžkých podvozků pro údržbu komunikací.

Dvě z těchto nových aut budou sloužit Okresní správě v Klatovech, po jednom vozu si převezmou pracovníci správy z Domažlic a z Plzně-severu, dvě auta obohatí vozový park na Plzni-jihu a zbytek získá Okresní správa Tachov,“ upřesňuje další osud nákladních Mercedesů generální ředitel Správy a údržby silnic Stanislav Liška.

Řidiči okresních správ si auta hned po skončení slavnostního předání odvezli do svých sídel.


zástupci Plzeňského kraje, karjské SÚS s dodavatem vozů