Lékařská fakulta v Plzni má nového děkana

obrazek
01. února 2018 16:31, aktualizováno 02. února 2018 14:29, Mgr. Alena Marešová

Děkanem Lékařské fakulty v Plzni Univerzity Karlovy byl ve čtvrtek 1. února 2018 jmenován prof. Jindřich Fínek, který ve funkci vystřídal dosavadního děkana prof. Borise Kreuzberga, jemuž skončilo druhé funkční období. Slavnostní inaugurace se kromě zástupců Univerzity Karlovy zúčastnili také zástupci Plzeňského kraje – náměstek Martin Baxa a radní Milena Stárková.

Odstupující děkan prof. Kreuzberg poděkoval svým spolupracovníkům i mateřské Univerzitě Karlově a zhodnotil své funkční období jako období rychlého rozvoje fakulty, zahrnujícího mj. výstavbu první části nového kampusu v Plzni na Lochotíně. Pochvalně se vyjádřil o aktivizaci studentského života na fakultě v posledních letech, čemuž přikládá velkou důležitost pro zdravý život fakulty.

Nastupující děkan prof. Fínek se ve svém projevu představil svůj pohled na fakultu v kontextu vnějšího prostředí a na podmínky, za kterých do své funkce vstupuje, jako východisko pro své působení a naplňování své koncepce. Představil také nové složení kolegia děkana.

Slavnostní zasedání akademického senátu bylo doprovázeno kulturním vystoupením – několik známých operních melodií zazpívali studenti Lékařské fakulty.

Fotogalerie: