Letní Sportmanie v Plzeňském kraji 2017

obrazek
30. června 2017 12:52, aktualizováno 03. července 2017 14:40, Mgr. René Zeithaml

Od pondělí 26. června až do čtvrtka 29. června 2017 putovala Letní Sportmanie Plzeňský kraj 2017 po čtyřech okresních městech. V pondělí zavítala do Rokycan, v úterý do Domažlic, ve středu do Tachova a svoji cestu zakončila ve čtvrtek v Klatovech. Ambasadorem projektu je úspěšný český horolezec s pěti výstupy na osmitisícovky Jan Trávníček.

Během čtyř dnů navštívilo naší Sportmanii přes šest tisíc účastníků, a to i přes to, že nám počasí v Klatovech tolik nepřálo a pršelo. Rozdali jsme dva a půl tisíce hracích karet. Pro děti jsme ve spolupráci s místními kluby z okresních měst připravili několik stanovišť, jako byla mobilní lezecká stěna, predator junior, taneční školy, thai box, zumba, jóga, sedmimílové boty a velký úspěch sklidila 50 metrová vodní skluzavka," shrnul putování Sportmanie po okresních městech Filip Marian z pořádajícího Odboru sportu Magistrátu města Plzně.

Svým projektem za zhruba 5,5 milionu korun chce město Plzeň oslovit nejen Plzeňany, ale i ostatní obyvatele regionu a také návštěvníky z jiných krajů České republiky, proto se ve čtyřech okresních městech konaly malé ochutnávky Letní Sportmanie Plzeňský kraj 2017. Cílem jednodenního sportovního programu bylo oslovit v dopoledních hodinách děti ze škol, v odpoledních hodinách pak širokou veřejnost.

Předzvěstí největší letošní sportovní události na území města Plzně, která bude probíhat od 18. do 27. srpna 2017 v amfiteátru a parku za OC Plzeň Plaza, bude také propagační show spolu s umístěním mobilní lezecké stěny na náměstí Republiky v Plzni, jež odstartuje v červenci a potrvá do zahájení akce. Desetidenní akce by měla navázat na loňský úspěšný Olympijský park Plzeň 2016, který za 16 dní navštívilo zhruba 110 tisíc lidí. V letošním roce se organizátoři akce více zaměří na adrenalinové sporty. Mezi hlavní atrakce bude patřit Jump Arena, největší outdoorová sestava trampolín v České republice, chybět nebudou lanové a lezecké centrum, fit park, sektory se střeleckými sporty, vodní svět s wakeboardingem, paddleboardingem a další.

Slavnostní zahájení Letní Sportmanie Plzeň 2017 se uskuteční v pátek 18. srpna 2017 od 19:00 hodin. Program bude postaven na ukázkách adrenalinových aktivit, návštěvníky čeká sportovněji zaměřená adrenalinová show zakončená koncertem populární české hudební skupiny.

Fotogalerie: