Machři roku v oboru Obkladač jsou žáci Střední školy Horní Bříza

obrazek
09. října 2013 14:39, aktualizováno 13:39, Mgr. René Zeithaml

Letošní, již pátý ročník celostátního setkání učňovské mládeže se odehrál na Masarykově náměstí v Ostravě. Sešly se zde více než čtyři desítky soutěžních týmů z celé republiky, které se utkaly ve třech disciplínách. I přes nepřízeň počasí si většina soutěžících vedla velmi dobře a se zadanými úkoly se vypořádala se zručností jim vlastní. Zúčastnění žáci středních škol opět všem dokázali, že Češi mají šikovné ruce a že učební obory nejsou, co se týká důležitosti zanedbatelné, ale představují základní kámen celé společnosti.

Žáci hornobřízské střední školy se soutěže zúčastnili podruhé a podruhé v oboru Obkladač také zvítězili! V minulém roce se soutěž konala na náměstí Republiky v Plzni a vítěznou dvojici tvořili žáci Marek Maydl a Jan Šmíd. Letos do Ostravy odjeli Martin Šimice a David Voráček, doprovázel je jejich učitel odborného výcviku Ladislav Wodniak, který je také na soutěž připravil. V Ostravě úspěšně navázali na své spolužáky a podařilo se jim také zvítězit! Na druhém místě skončili žáci SŠ stavební z Ostravy a na třetím místě žáci SOŠ Vyškov.

Oba žáci získali odměnu 15.000 Kč, škola pak 35.000 Kč na nákup nářadí a materiálu pro výuku (celková dotace pro vítěze byla 50.000 Kč). Kromě toho bude oběma žákům udělena pochvala ředitele školy za výbornou reprezentaci. Oba také budou reprezentovat školu na 9. ročníku soutěže pořádané Cechem obkladačů ČR "Obkladačská naděje 2013", která se uskuteční 15. a 16. října 2013 ve SŠ Horní Bříza pod záštitou hejtmana PK Milana Chovance a v rámci 65. výročí školy.