Mezi Pernolcem a Přimdou byl dokončen druhý úsek rekonstrukce

obrazek
27. května 2019 14:46, aktualizováno 13:46, Mgr. Alena Marešová

Řidiči se v těchto dnech budou moci projet na nově opravené silnici mezi Pernolcem a Přimdou. Akce byla rozdělena do čtyř částí, které byly dokončeny 27. května 2019, kdy byla komunikace otevřena a uvedena do provozu.

Důvodem rekonstrukce úseku silnice II/198 Pernolec – Přimda byl především havarijní stavu povrchu a nevyhovující šířkové parametry vozovky. Samotná rekonstrukce byla zahájena v červnu 2018 a s pracemi se začalo v úseku od začátku obce Úšavy až ke sjezdu z dálnice D5 (exit 136) v délce 5 395 metrů.

Rekonstrukce silnice spočívala v celkové opravě povrchu komunikace včetně jejích podkladních, ložných a ve velké části i všech konstrukčních vrstev, rozšíření koruny silnice včetně úpravy hráze rybníka, zřízení nových propustků, sjezdů, příkopů, silničních svahů, krajnic, svislého a vodorovného dopravního značení, osazení směrových sloupků, svodidel, zábradlí a výsadba doprovodného silničního stromoví. Finanční náklady této rekonstrukce představují 80 mil. Kč a jsou spolufinancovány z prostředků EU – programu IROP. Rekonstruovaný poslední úsek navazuje na již dokončené dva úseky silnice II/198 a celý tento dálniční přivaděč na D5 vedoucí z jedné strany od města Tachov a z druhé strany od města Přimdy bude ke spokojenosti veřejnosti tímto celý zrekonstruován. Významně tak přispěje ke zrychlení a zvýšení bezpečnosti dopravy a bude splňovat dnešní normalizované parametry a podmínky dálničního přivaděče.

Uvedenou akci pro Správu a údržbu silnic Plzeňského kraje realizovala společnost EUROVIA CS, a.s., která stavební práce provedla ve velmi dobré kvalitě a při dodržení veškerých sjednaných podmínek.

Fotogalerie: