Ministr vnitra jednal v Plzni o bezpečnosti v krizových lokalitách

obrazek
07. února 2017 10:27, aktualizováno 09:27, Mgr. René Zeithaml

Ministr vnitra Milan Chovanec společně s policejním prezidentem Tomášem Tuhým v pondělí 6. února 2017 jednal v Plzeňském kraji se zástupci krajské i místní samosprávy. Pokračovali tak v debatě o bezpečnosti v místech s velkou koncentrací zahraničních zaměstnanců. Jedním z výstupů jednání je posílení výkonu služby Policie ČR v dotčených lokalitách. 

Vytvořili jsme pilotní projekt, který ukazuje, že zaměstnávání cizinců a jejich ubytování s sebou nenese pouze benefity pro zaměstnavatele, ale i určitá rizika a problémy. Ty chceme popsat a řešit. Výsledky projektu chceme následně aplikovat na celou republiku," uvedl ministr vnitra Milan Chovanec. Podle něj musí část odpovědnosti převzít i zaměstnavatelé, případně pracovní agentury. „Není totiž možné, aby sem firmy dovážely zaměstnance za účelem svého zisku a problémy nechávaly na státu. Pomoci tomu může i změna legislativy," dodal ministr vnitra.

Jednání se také zúčastnil hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard, který aktivitu ministerstva vnitra ocenil a zdůraznil, že bezpečnost obyvatel kraje je na prvním místě. Setkání byli také přítomni primátor Plzně Martin Zrzavecký, starosta Rokycan Václav Kočí, starosta Tachova Jiří Struček, starosta Stříbra Karel Lukeš a starosta Boru Petr Myslivec. Jednání proběhlo v souvislosti se vznikem pracovní skupiny, která má problematiku řešit a  zastřešuje ji Ministerstvo vnitra.

Fotogalerie: