Ministryně Marksová navštívila Plzeňský kraj, prohlédla si zařízení pro klienty sociálních služeb

obrazek
13. dubna 2015 17:51, aktualizováno 16:53, Bc. Eva Mertlová

Návštěvu několika zařízení pro klienty sociálních služeb měla na programu v pondělí 13. dubna 2015 ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová v Plzeňském kraji. Setkala se též se zástupci odborů sociálních věcí Krajského úřadu Plzeňského kraje a města Plzeň. Doprovodem Michaely Marksové byla senátorka Dagmar Terelmešová a vedoucí odboru sociálních věcí krajského úřadu Filip Zapletal.

Zaměstnanci z oblasti sociálních služeb se s ministryní Marksovou a její náměstkyní Zuzanou Jentschke Stöcklovou sešli na krajském úřadě. Hovořilo se o kauzách, které rozhýbaly diskuze o ochraně dětí, debatovalo se také o sociálním bydlení. "Velký zájem máme také v řešení vymáhání výživného, k němuž v současné době nejsou potřebné nástroje," zdůraznila Michaela Marksová další důležitý problém ČR. "Chtěli bychom řešit také zařízení pro děti do 3 let. Právě tzv. jesle mají vyspělé země začleněné v systému předškolního vzdělávání," vysvětlila další plány ministryně.

Během své jednodenní návštěvy navštívila ministryně Michaela Marksová např. zařízení v Dnešicích, kde je chráněné bydlení. Seznámila se také s běžným chodem Centra sociálních služeb přímo ve Stodě, kde měla možnost přiblížit si životní příběhy několika klientů centra.

O projektu Transformace DOZP Stod čtěte více zde.

 

Fotogalerie