Mirošovští prožili Den Harmonie

obrazek
11. září 2012 15:30, aktualizováno 09. října 2012 09:39, Šárka Stará

Domov Harmonie, příspěvková organizace Plzeňského kraje, poskytuje služby těm, kteří se ocitli v nepříznivé životní situaci způsobené ať už zdravotním stavem, ztrátou soběstačnosti či osamocením a nejsou schopni tuto situaci řešit vlastními silami.

Den Harmonie, jak je nazýván den otevřených dveří v Domově sociálních služeb v Mirošově, se zde konal už podruhé a jeho smyslem je oživit dění v domově a přivést do jeho areálu nejširší veřejnost.  "Přestože jsme letos dostali na sociální zařízení o dvaadvacet milionů méně než v roce 2010, snažíme se udělat maximum a zpestřit dění. Nedávno to byl Liblín, dnes Mirošov," uvedl radní pro sociální oblast Miroslav Brabec. Kromě něj na Den Harmonie zavítal také náměstek hejtmana Plzeňského Ivo Grüner.


Radní Miroslav Brabec zahájil Den Harmonie.  

 


K hostům Dne Harmonie promluvil také náměstek hejtmana Plzeňského kraje Ivo Grüner. 

Z programu si mohl vybrat opravdu každý – na dvou scénách, venkovní a vnitřní, se během celého dne vystřídala pestrá směs hudebních žánrů. Vystoupil King swing, Touch of Gospel, Corro flamenco Plzeň, Sekvence Band, ale i folklorní soubor Úsměv či Konrádyho dudácká muzika. Své umění předvedl také Dětský akordeonový orchestr a v podání hvězd Divadla J. K. Tyla zazněly známé operetní melodie. Velkým lákadlem byl pro účastníky Dne Harmonie koncert Petra Spáleného.


Koncert Petra Spáleného hosty potěšil. 

Zkrátka nepřišly ani děti, pro které byly připraveny nejrůznější soutěže nebo malování na obličej. Kdo měl zájem, mohl také ochutnat regionální potraviny.  

Reportáž ze Dne Harmonie ke zhlédnutí zde.