Mladí sportovci Plzeňského kraje se chystají na olympiádu

obrazek
20. června 2017 13:50, aktualizováno 13:08, Mgr. René Zeithaml

Ve dnech 24. – 29. června 2017 se budou konat Hry VIII. letní olympiády dětí a mládeže ČR 2017, tentokrát v Jihomoravském kraji. Hostitelským městem bude Brno.

V tomto týdnu probíhají poslední přípravy. Sportovci ladí formu, trenéři a organizační tým se připravují k odjezdu. Výprava Plzeňského kraje odjíždí  v sobotu 24. června 2017 v 7:30 hodin od zimního stadionu.

Plzeňský kraj bude reprezentovat celkem 271 sportovců v doprovodu 51 trenérů. Soutěžit se bude ve 22 sportech a jedné doprovodné umělecké soutěži: atletice, badmintonu, basebalu, cyklistice, basketbalu, florbalu, fotbalu, házené, jachtingu, karate, kolečkových bruslích, moderní gymnastice, sportovní gymnastice, orientačním běhu, plavání, plavání hendikepovaných, sportovní střelbě, stolním tenise, synchronizovaném plavání, tenise, triatlonu a volejbalu. Doprovodnou uměleckou soutěží bude krátký film-video.

Soutěže budou probíhat na brněnských sportovištích. Po dlouhé době bude celá výprava kraje ubytována pohromadě v olympijské vesnici, kterou budou vysokoškolské koleje Vysokého učení technického v Brně.

Medailové naděje jako tradičně čekáme v házené dívek, plavání, atletice, orientačním běhu a v jachtingu. O průběhu olympiády budeme pravidelně informovat.