Na elektrotechnické fakultě promovali mladí absolventi

obrazek
01. září 2017 15:38, aktualizováno 14:42, Mgr. Alena Marešová

Absolventi prázdninové školy s názvem JuniorFEL a JuniorFEL2  v pátek 1. září při slavnostním ceremoniálu převzali Diplom absolventa JuniorFEL. Malou promoci tak mohlo zažít více než šedesát žáků ve věku od 10 do 15 let.

Už jedenáctým rokem je v posledním srpnovém týdnu připraveno pro děti pět dní plných nových a zajímavých zkušeností na Fakultě elektrotechnické ZČU v Plzni. Letní univerzita JuniorFEL je určena pro žáky 5. – 9. tříd ZŠ nebo primy až kvarty víceletých gymnázií se zájmem o elektrotechniku. Letošní novinkou byl [JuniorFEL2], který je určen pro studenty netechnických středních škol (ve věku 16 - 19 let).

Slavnostní ceremoniál měl všechny náležitosti klasické promoce. Diplomy absolventům předával děkan Fakulty elektrotechnické Jiří Hammerbauer a přítomna byla také řada hostů a podporovatelů projektu. Po předání diplomů se vyhodnocovaly také čtyři soutěže, které probíhaly v rámci JuniorFEL. Ceny vítězům předal za Plzeňský kraj hejtman Josef Bernard a náměstkyně hejtmana Ivana Bartošová.

„Velmi mě těší, že už tak mladí lidé mají zájem o elektrotechniku a elektroniku. V těchto oborech je budoucnost a doufám, že se absolventi JuniorFEL stanou také později absolventy Fakulty elektrotechnické,“ uvedl hejtman Josef Bernard.

 

Plzeňský kraj je hlavním sponzorem letošního ročníku JuniorFEL. Více informací na webu: http://juniorfel.zcu.cz/

Fotogalerie: