Na krajském úřadě se konalo 3. jednání Bezpečnostní rady Plzeňského kraje

obrazek
19. června 2013 15:48, aktualizováno 14:48, Šárka Stará

 

V úterý 18. června 2013 se na krajském úřadě konalo 3. jednání Bezpečnostní rady Plzeňského kraje. Jednání řídil hejtman Milan Chovanec, který je současně předsedou Bezpečnostní rady PK.


Bezpečnostní rada Plzeňského kraje

 

Zdeněk Weber, vedoucí odboru kancelář hejtmana, podal informace o připravenosti Krizového štábu Plzeňského kraje - odborné skupiny styku s médii a se zahraničím k řešení mimořádných událostí a krizových situací. Vedoucí odboru zdravotnictví KÚPK seznámil radu se stavem připravenosti Krizového štábu Plzeňského kraje -  odborné skupiny zdravotnictví k řešení mimořádných událostí a krizových situací.  

O česko-německé příhraniční spolupráci v oblasti zdravotnické záchranné služby v Plzeňském kraji a svobodném státě Bavorsko promluvil ředitel Zdravotnické záchranné služby PK Roman Sviták.

Tajemník Bezpečnostní Rady PK Milan Řihošek předal členům rady informace o využívání aplikačního modulu „Národní systém reakce na krize“ jako součást operační přípravy státního území.

 

Zástupce armády promluvil o změnách v organizaci Armády České republiky a jejich dopadech na plnění úkolů v oblasti krizového řízení v Plzeňském kraji.

Jaký je aktuální stav  bezpečnostní situace v kraji zhodnotil ředitel Krajského ředitelství Policie ČR PK Jaromír Kníže

V závěru jednání tajemník Bezpečnostní rady PK Milan Řihošek předložil k projednání návrh vyčleněného objemu finančních prostředků v rozpočtu kapitoly kraje k zabezpečení příprav na řešení mimořádných událostí a krizových situací na území kraje pro rok 2014.