Na úřadě se sešli zástupci zdravotně postižených

obrazek
23. listopadu 2015 15:06, aktualizováno 14:06, Mgr. Alena Marešová

Radní Zdeněk Honz v pondělí 23. listopadu zahájil krajské shromáždění Národní rady osob se zdravotním postižením (NRZP) Plzeňského kraje, které se uskutečnilo na krajském úřadě. Jednání se kromě jiných zúčastnil také předseda Národní rady osob se zdravotním postižením ČR Václav Krása a předseda Plzeňské krajské rady Miroslav Valina.

V úvodu radní Zdeněk Honz ocenil práci krajské rady a zmínil dobrou spolupráci při sestavování podmínek dotačního titulu pro osoby se zdravotním postižením. Přítomné také potěšil zprávou, že v příštím roce do oblasti sociální bude z rozpočtu uvolněna vyšší částka než letos.

„Jsem rád, že spolupráce velmi dobře funguje. S přestaviteli krajské rady se scházíme během roku a snažíme se reagovat na potřeby zdravotně postižených a já věřím, že se nám to daří," uvedl Zdeněk Honz.

Jedním z bodů programu byla zpráva předsedy o činnosti NRZP Plzeňského kraje, ve které Miroslav Valina zmínil oblasti, kde se daří naplňovat Krajský plán vyrovnávání příležitosti pro osoby se zdravotním postižením na období 2013 – 2018. Na závěr Miroslav Valina uvedl, že je velmi rád, že při komunikaci mezi  institucemi státní správy, ať už je to město Plzeň nebo Plzeňský kraj, a zástupci NRZP se dostali na úroveň partnerství, což jednání v mnohém usnadňuje.

Fotogalerie: