Nejen pro seniory se konal pořad „Zábavně o stáří“

obrazek
07. prosince 2012 12:17, aktualizováno 06. února 2013 22:51, Mgr. René Zeithaml

Plzeňský kraj v rámci projektu „Zdravý Plzeňský kraj" přinesl do Plzně večerní program České televize pro široké spektrum publika nazvaný „Zábavně o stáří".

Téměř 600, převážně, seniorů z celého Plzeňského kraje přišlo shlédnout představení ve velkém sále kulturního domu Peklo. Doc. MUDr. Václav Fessl, CSc., Jiří Kuthan, Mgr. Filip Zapletal a Ing. Martin Dezort, osobnosti věnující se sociální oblasti a zdravotnictví, se společně s moderátory večera Alešem Cibulkou a Vladimírem Hronem dotkli širokého spektra problémů. Nic nebylo tabu.

Začátek večera byl ve znamení zamyšlení se nad vlivem piva a alkoholu na zdraví. Následovaly zajímavé informace o nabízených možnostech aktivního a zdravého života v seniorském věku v Plzeňském kraji. Druhá část večera byla věnována dotazům publika. Poté došlo i na téma "konec světa", který se podle některých tvrzení neodvratně blíží. A protože se podařilo hovořit i na vážná témata odlehčenou formou, publikum se po celý večer dobře bavilo.


Moderátoři s koordinátory projektu "Plzeňský kraj - bezpečný kraj"

Oběma moderátorům, kteří mají za sebou již 43 těchto večerů, se v průběhu večera podařilo u publika mnohokrát vyvolat spontánní výbuchy smíchu. Program byl příjemně doplněn pěveckým vystoupením Vladimíra Hrona.

K spokojenosti návštěvníků také přispěl dárkový balíček, jenž každému z nich věnoval hlavní sponzor programu společnost Hartmann – Rico.