Nejmilejší koncert 2014 v Tachově

obrazek
23. dubna 2014 08:57, aktualizováno 08:56, Mgr. René Zeithaml

V Tachovském kulturním domě Mže se 15. dubna 2014 uskutečnila přehlídka zájmově umělecké činnosti dětí z dětských domovů Plzeňského a Karlovarského kraje pod názvem "Nejmilejší koncert 2014".

Organizace XXII. ročníku se letos chopili vychovatelé Dětského domova v Tachově. Veliký dík za pečlivou přípravu, která trvala bezmála dva měsíce, se nakonec vyplatila a odměnou jim byla spokojenost v podobě všech dětí a vychovatelů z dětských domovů.

Celá akce probíhala ve dvou sálech kulturního domu Mže v Tachově, které MKS v Tachově organizátorům bezplatně zapůjčilo včetně celého zázemí. O ozvučení s výbornou zábavu se zdarma postarala tachovská kapela "Piková dáma" a plzeňská kapela "Jenny CZ". Celé akce se účastnilo 114 dětí dětí a 56 vychovatelů z 11 dětských domovů z Plzeňského a Karlovarského kraje. O všechny bylo výborně postaráno. Děti obdržely od města Tachov, Plzeňského kraje a České spořitelny v Tachově drobné dárky. O jídlo se postaraly noční tety, které celou svou službu připravovaly obložené pečivo, oplatky a nezapomněly ani na dodržování pitného režimu.

Celkově se děti představily ve čtyřech hudebních oborech – sólový zpěv, skupinový zpěv, sborový zpěv a hra na hudební nástroje, v tanečních oborech – moderní a folklorní tanec a v  literárně dramatickém oboru, konkrétně malých jevištních formách a uměleckém přednesu.

Ceny předali v závěru akce moderátoři Vlaďka Kočová a Zdeněk Kropáč.

Na závěr si všichni společně s dětmi z Dětského domova Tachov zazpívali písničku od Michala Davida Pár přátel mít. Výborná atmosféra, přátelské prostředí a bezprostřednost. Tak by šel nazvat průběh "Nejmilejšího koncertu 2014", jehož XXII. ročník se opravdu vydařil.

Fotogalerie: