Nová hala společnosti Murr CZ přinese nové pracovní příležitosti

obrazek
13. června 2016 12:04, aktualizováno 11:05, Bc. Eva Mertlová

Novou výrobní halu za více než 100 milionů korun otevřela v sobotu 11. června 2016 ve Stodě společnost Murrelektronik - Murr CZ. Jejího slavnostního uvedení do provozu se zúčastnili také náměstek hejtmana Plzeňského kraje Ivo Grüner a člen Rady Plzeňského kraje Jaroslav Šobr.

Výstavbou šesté haly s užitnou plochou  4200 m² bylo zajištěno další místo, které bude společností, jež ve Stodě působí již 17 let, převážně využito k rozšíření výroby. Nově vzniklé plochy budou především využity pro výrobu konektorů. V nové budově se nachází i moderní zázemí  pro české obchodní zastoupení, školicí centrum a reprezentativní výstavní prostory. Pracovních míst zde vznikne 250 - 300.

Český závod Murr CZ, s.r.o. je největším výrobním závodem skupiny Murrelektronik, která své výrobky prodává po celém světě. její zaměstnanci, jejichž počet v současné době dosahuje skoro 700, vyrábí téměř všechny výrobky z rozsáhlého sortimentu výrobků, od malých jednoduchých konektorů přes inteligentní jističe, až po těžké transformátory.

Otevření nové haly 6 bylo spojeno se dnem otevřených dveří pro zaměstnance a jejich rodiny. Při této příležitosti si mohli prohlédnout nejen novou halu, ale i celý areál závodu.

"Nová hala společnosti přinese nová pracovní místa především v technických oborech. A právě technické obory jsou oblast, na kterou se Plzeňský kraj soustředí. Snažíme se žáky a studenty motivovat ke studiu a následně práci v těchto perspektivních oborech zde v regionu," uvedl náměstek hejtmana Ivo Grüner.

Fotogalerie