Obchvat Hrádku u Rokycan přinese obyvatelům úlevu od hluku aut

obrazek
29. března 2012 14:45, aktualizováno 22. května 2012 11:19,

Po více než deseti letech příprav výstavby si již v dohledné době od nadměrného zatížení oddechnou především obyvatelé ulice Boženy Němcové v Rokycanech. Součástí obchvatu bude most s železnobetonovou nosnou konstrukcí přes Rakovský potok a protihluková stěna.

Slavnostní zahájení stavby obchvatu Hrádku-první výkop

„Díky obchvatu se významně odlehčí zatíženým silnicím, sníží se hluk, ale i prašnost ve městě. První úsek v prostoru mezi silnicí II/183 a III/11732, který bude propojením Rokycan a Hrádku, zlepší také dopravní napojení průmyslových areálů v jižní části Rokycan na silnice vyšších tříd a dálnici. Až se vybudují potřebné místní komunikace,  přinese to také další možnost rozšíření ploch pro rozvoj současných výrobních kapacit, což by mohlo vést i k nárůstu nových pracovních míst,“ řekl při slavnostním zahájení stavby 1. náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro dopravu Jaroslav Bauer.

Silnice se stane majetkem Plzeňského kraje a bude spravována Správou a údržbou silnic Plzeňského kraje.

Projekt obchvatu Rokycany – Hrádek se připravuje již od roku 1999, územní rozhodnutí pro stavbu bylo získáno v roce 2004. Realizátorem stavby je sdružení SWIETELSKY a VHS; Projekt získal finanční podporu ROP NUTS II Jihozápad v prioritní ose Dostupnost center, oblasti podpory Modernizace regionální silniční sítě.

starosta Rokycan V. Šmolík, starosta Hrádku J. Perlík, 1. náměstek hejtmana J. Bauer a  radní PK V. Koubík